MOTOR CYCLING

Being a biker is more than riding a bike. You feel it in your heart and in your soul

Mijn vader reed al jaren motor. Dit leek mij ook gaaf. Maar had het erg druk met werken en andere zaken, en maakten er eigenlijk ook geen tijd voor. In 2016 heb ik de stoute schoenen aangedaan en een proeflesje gevolgd tijdens de opstapdagen bij een lokale rijschool. Ik was meteen verkocht en ben ik direct begonnen met mijn motorrijlessen.

Bijna elk weekend volgend ik dan ook een les waardoor ik binnen een korte tijd mijn examens deed en overal in één keer voor slaagden. Kort na het halen van mijn motorrijdbewijs heb ik een paar motoren gehuurd om iig te kunnen rijden en te kijken wat voor motor ik graag zou willen. Ik was er al snel achter dat het een allroad/adventure motor zou moeten gaan worden. Ik ben geen racer en wou toch een motor waarbij je vrij rechtop zit. Ook moest de motor goed zijn voor langere ritten tijdens vakantie en dat de limiet niet alleen op verharde wegen lagen.

Mijn eerste motor was een Truimph Tiger 800 waar ik veel plezier mee heb gehad. Toch miste ik wat extra power onderin. Ik was altijd al nieuwsgierig hoe een Bmw R1200GS zou rijden. Ik heb toen ook mn stoute schoenen aangetrokken en een proefrit gemaakt op een Bmw R1250GS bij de dichtstbijzijnde Bmw dealer. Ik was meteen verkocht. Ondanks het gewicht, was hij erg wendbaar en voelde meteen goed. Kort erna kocht ik mijn eerste tweedehandse Bmw R1200GS waar ik top op de dag vandaag heel veel plezier van heb en eigenlijk niks anders meer wil.