OOSTENRIJK 2019

Being a biker is more than riding a bike. You feel it in your heart and in your soul

In 2019 ben ik samen met mijn vader en nog 3 motor maatjes afgereisd naar Oostenrijk om daar een week diverse routes en passen te rijden. Aangezien ik de donderdag niet vrij kon krijgen en we zo niet met de andere 3 konden mee rijden.

Zij reden in 3 dagen binnendoor naar Sankt Georgen ob Murau. Omdat wij het in 2 dagen moesten doen, betekende dat, dat we de eerste dag over de snelweg gingen en de tweede dag binnendoor.

Vanuit het appartement in Sankt Georgen ob Murau, hebben we diverse routes en passen gereden. Ondanks een paar regenachtige dagen, hebben we erg genoten van deze motorvakantie.

 Aangezien ik de donderdag geen vrij had, moesten we op vrijdag vertrekken. Omdat de rest wel op donderdag vertrokken was, hadden wij de eerste dag een dag over de snelweg. We reden gemiddeld 1,5uur waarna we even stopte om te drinken, eten of te tanken. Ondanks een paar files liep alles redelijk volgens plan. Na c.a 660km kwamen we bij onze eerste hotel. Na het inchecken konden we de motoren mooi in de garage zetten. Na een frisse douche zijn we gaan eten.

De tweede dag rijden we nog c.a 200km over de snelweg waarna we binnendoor naar Sankt Georgen ob Murau rijden. Daar zullen we de rest treffen om vervolgens de komende dagen een aantal ritten te gaan rijden in Oostenrijk.

Na wat mooie bochten, dorpen en meren, reden we de Solkpass over. Daar meteen mijn sticker op het bord geplakt die al bezaaid was met andere stickers. Daarna was het niet ver meer naar het appartement. Daar aangekomen kwamen de anderen al aangelopen en hebben ons geholpen met de spullen naar de kamers de dragen. De motoren staan mooi droog bij elkaar. Na even ons opgefrist te hebben zijn we naar een restaurant gelopen om gezamenlijk te eten. Morgen gaan we de eerste rit rijden.

Vandaag stond er een rondje Oostenrijk, Slovenië, Italië en weer terug naar Oostenrijk op het programma. Eind van de dag gingen we naar Klagenfurt waar we waren uitgenodigd om te blijven eten bij vrienden van een van de motorrijders. Na een gezellige avond zijn we terug gereden naar het appartement.
Helaas kwam ik er te laat achter dat de passen in Slovenië en Italië niet goed waren opgenomen. Een goed excuus om daar weer eens terug te gaan.
Vandaag ging de rit richting Wolfsberg en omgeving. Helaas hadden we de weergoden niet aan onze kant. Van een beetje regen werd het al snel langdurige regen waarnaar we snel wat regenkleding aan moesten doen. We zochten dan ook tactische plekken om even pauze te nemen.
Helaas was het niet te vermijden, en was eind van de dag tot aan de bilnaad nat. 

Bij terug komst in het appartement even een heerlijke warme douche genomen en alles uitgehangen om te kunnen drogen.
Buiten leverde het inmiddels drogere weer, wat mooie uitzichten met de wolken ronde de bergen.

Vandaag was het weer heerlijk weer om te rijden. We waren weer op tijd op pad om voor de drukte bij de Malta Hochalmstraße te zijn. Daar hebben we even bij de Kölnbrein dam wezen kijken om dezelfde weg weer terug naar beneden te gaan. Erg gaaf om te rijden met die smalle rotstunnels.

De volgende pas die we gingen rijden was de Eisentalhöhe. Er reden af en aan motoren naar boven en naar beneden. Ook hier heb ik mijn sticker achtergelaten. Daarna zijn we weer terug gereden via diverse mooie slinger wegen richting het appartement.

Vandaag stond de Großglockner op het programma. Wat is dat toch gaaf om te rijden. Ondanks de drukte hebben we toch een mooi stuk kunnen rijden en een plekje kunnen vinden op het hoogste punt. Ook leer je je motor steeds beter kennen en krijg je steeds meer vertrouwen in de motor en jezelf. Mooi om dit te kunnen doen. Op de terugweg naar het appartement reden we ook over een zeer mooi slingerende weg. Omdat het erg stil was met verkeerd konden we heerlijk de bochten nemen. Zag er gaaf uit om met z’n 5en in een treintje door de bochten te rijden. Allemaal met dezelfde snelheid en afstand. 

Helaas kwamen er ook minder leuke momenten. Zo had de gopro vanaf dag 1 al problemen met filmen waardoor ik alle beeld materiaal misten. Later kwam ik er ook achter dat je mount op de helm gescheurd was waardoor de kans groot zou zijn, m’n gopro te verliezen. Dus helaas moet ik het met de foto doen en zijn er geen video materiaal van deze vakantie.

Maar ook technische storingen van de motor gooiden roet in het eten. Zo kreeg ik op zaterdag op de heenweg al problemen met het starten. Na een uurtje bezig te zijn met de pechservice, probeerde ik hem weer te starten en tot mijn verbazing deed hij het weer. Dus meteen de pechservice afgebeld en weer op pad gegaan. Ook vandaag liet hij me in de steek. Na een paar telefoontjes dachten we dat het aan de accu lag, die waarschijnlijk er al vanaf 2012 erin zit. Dus is er een iemand naar een automaterialen zaak gereden om een nieuwe accu te halen. Toen hij terug was hebben we de nieuwe accu erin gezet en zijn we weer op pad gegaan.

Echter eind van de dag wilde hij weer niet goed starten tot dat hij na het avond eten helemaal niet meer starten. We hebben de keren dat hij niet starten hem aangeduwd om toch nog terug te komen.
Morgen staat er nog een leuke rit voor de boeg, maar die sla ik over en ga eerst naar de lokale motorgarage in de hoop dat ze me zodanig kunnen helpen dat ik iig vrijdag weer naar Nederland kan rijden.

Want to see more? Subscribe to my Youtube Channel!